Erityiskansanopiston Kannatusyhdistys / Lehtimäen Opisto

Postiosoite

Toimialat

Hakusanat

Esittely

Lehtimäen Opisto on erityistä tukea ja ohjausta tarvitsevien oppijoiden aikuisoppilaitos. Opisto on v. 1971 perustettu erityiskansanopisto, jonka ylläpitämisluvan on myöntänyt opetusministeriö. Opisto saa valtionosuutta vapaan sivistystyön lain perusteella.

Oppilaitoksen ylläpitäjänä on Erityiskansanopiston kannatusyhdistys ry, jonka hallitukseen kuuluu vuosittain valittava puheenjohtaja ja kahdeksan kolmivuotiskaudeksi valittua jäsentä, jotka ovat opetus- ja kuntoutusalan asiantuntijoita.

Lehtimäen opisto tarjoaa opinnollisen kuntoutuksen mukaisia palveluita moni- ja vaikeavammaisille henkilöille ja heidän sidosryhmilleen. Opinnollinen kuntoutus Lehtimäen opistossa on erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kokonaisvaltaista opetusta, kuntoutusta ja internaattikasvatusta, joka tapahtuu moniammatillisena yhteistyönä. Tavoitteena on edistää elinikäistä oppimista, kasvua ja persoonallisuudenkehittymistä sekä kykyä toimia aktiivisena kansalaisena.

Opistossa järjestetään pitkäkestoisia opintolinjoja, lyhytkursseja, asumisvalmennusta ja yksilöllisiä jaksoja. Opiston yhteydessä toimii terapiaosasto, joka vastaa avoterapioiden tuottamisesta ja sopeutumisvalmennuksesta sekä Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu.