Tietoniekka

Yliopistopaino

Jyväskylän yliopistopaino on Jyväskylän yliopiston omistama nykyaikainen painotalo. Tarjoamme palveluja myös yliopiston ulkopuolelle. Meille on tärkeää jatkuvasti jalostaa palvelujamme vihreällä asenteella. Toiminnallemme on ensimmäisenä digipainona Suomessa myönnetyt ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 -standardin mukaiset laatu- ja ympäristösertifikaatit. Saat meiltä yliopisto-, yritys-, yhteisö- tai henkilöasiakkaana materiaaleja, tuotteita ja palveluja, joiden ympäristövaikutukset on varmennettu.

Tervetuloa asioimaan ympäristöystävälliseen painoomme - tehdään yhdessä ympäristötekoja!

Yhteystiedot:

Käyntiosoite:
Cygnaeuksenkatu 3
Avoinna arkisin 9:00-16:00
Asiakaspalvelu puh. 040 805 3654
paino@jyu.fi

Postiosoite: PL 35, FI-40014 Jyväskylän yliopisto

Print it -kopio- ja tulostuspalvelun tukitiedot:

(Jyväskylän yliopiston henkilökunta ja opiskelijat):
Tukipyynnöt HelpJYU-palvelun kautta:
https://help.jyu.fi/jp
puh. 050 441 4030 (vain tuki)
(ma-pe 09.00 - 16.00)
 

 

Painopalvelut

Toteutamme monipuolisesti erilaisia paino- ja tulostustöitä sekä tarjoamme taittopalveluita.

Käyntikortit ovat osa tuotevalikoimaamme.

Suurkuvatuotteet

Julisteet, posterit, roll-upit, kyltit, tapetit, sisustustaulut, muotoonleikatut tarrat ja teippaukset, autoteippaukset.
Tuotteita voivat olla posterit, bannerit, roll-upit, tarrat opasteet, kyltit, taulut ja vaikkapa valokuvanäyttelyt.

Suurkuvatuotteet ovat leveälle rullamateriaalille tulostettavia, monia erilaisia, myös pienikokoisia lopputuotteita. Yleisimpiä ovat isot posterit eli julisteet. Posterin toimitusaika on normaalisti n. 2-3 työpäivää. Aineiston tulee olla mielellään pdf-muodossa ja oikeaan kokoon tehtynä.

Suosituimmat materiaalit ovat posteripaperi, joka kestää hyvin käyttöä ja rypistymätön tekstiili, jonka voi esim. taitella kätevästi matkalaukkuun.

Digitointipalvelut

Suurkuvaskanneri, kirjojen digitointirobotti ja muut digitointipalvelut

Digitointipalveluitamme

  • Kirjojen skannaus robottiskannerilla
  • Paperisten asiakirjojen/dokumenttien skannaus sekä suurkuvaskannaus
  • Sisäilmaongelmaisen materiaalin skannaus/digitointi erityisvarustellussa tilassa
  • VHS-nauhojen ja C-kasettien digitointi
  • Kyselyvastausten optinen tallennus yhteenvetoa varten
  • Valokuvadiojen skannaus

Sisäilmaongelmainen materiaali voidaan saattaa takaisin käyttöön digitoituna ja tarvittaessa uudelleen tulostettuna. Digitointipalveluumme kuuluu ilmanvaihdollisesti erityisvarusteltu tila, jossa voidaan asianmukaisissa suojavarusteissa turvallisesti käsitellä sisäilmaongelmaista materiaalia.

Ohje digitointipalvelun tilaajalle:

Lomakkeella haluamme tietää mm. tallennustavoista, tiedostomuodoista, alkuperäisen materiaalin käsittelytavoista, jne. Kääntöpuolelta löytyy myös tärkeitä huomioita tekijäoikeuksiin liittyen. Lisätietoihin kannattaa laittaa laajemmasti tietoa. Tilauslomake toimii muistilistana asioista joita tulee ottaa huomioon tilausta tehdessä.

Erityisen tärkeää meille toimitettavissa materiaaleissa on se, että alkuperäiset on lajiteltu omiin eriinsä/laatikoihin. Teemoina: sisäilmaongelmaiset, tietoturva tai tavallista puhdasta materiaalia. Meiltä saa merkintöjä varten tarroja, joilla esim. laatikot on kätevä merkata. Nipuista kannattaa poistaa myös Post it -huomiolaput, klemmarit ja muut ylimääräiset osiot.

Kun materiaalit on lajiteltu selkeästi, ne on helpompi skannata, ja näin säästetään työaikakustannuksissa. Monesti suurin työ skannausprosessissa syntyy materiaalien järjestelystä ja niiden selvitystyöstä.

Tilaa digitointipalvelu lomakkeella.

Suurikokoiset aineistot voidaan skannata A0-kokoisella erikoisskannerilla.
Arvokkaat kirjat voidaan tallentaa kirjoja vahingoittamatta.

Henkilökunta

Painotyöt nyt myös verkkokaupasta yliopiston laitoksille ja yksiköille!

Laatu- ja ympäristöpolitiikka

Jyväskylän yliopiston strategia ja toimintaperiaatteet huomioiden näemme Yliopistopainossa, että sitoutumalla vaatimusten täyttämiseen ja parantamalla järjestelmällisesti toiminnan kokonaislaatua tuotamme lisäarvoa asiakkaille, henkilöstölle, organisaatiolle itselleen sekä kaikille muille sidosryhmille. Jatkuvalla parantamisella, ja sitä kautta asiakastyytyväisyydellä vaikutamme positiivisesti tuloskehitykseen.
Edistyksellisenä organisaationa huomioimme toiminnastamme aiheutuvat ympäristövaikutukset kestävän kehityksen ajatusta tukien. Sitoudumme ympäristön saastumisen ehkäisemiseen noudattaen asiaan kuuluvaa lainsäädäntöä ja määräyksiä.
 

Katso myös